Vadouvan Masala 110 gr

10,30 incl. BTW

Deze vadouvan is gebaseerd op een traditionele melange uit zuid India, uit de staat Tamil Nuda om precies te zijn. Het specerijen tophuis Thiercelin heeft hier nog verdere verfijning in gebracht. Zo worden er onder andere sjalotjes gebuikt in plaats van uien om te komen tot een uniek en exceptioneel culinair resultaat.

Beschrijving

Masala

Met het woord Masala wordt in India verwezen naar een mix. Deze prachtige, licht vochtige vadouvan, bestaat uit een compositie van hele en gebroken kruiden en specerijen die zijn gefermenteerd.

 

Toepassing

Vadouvan vindt zijn vele toepassingen in Curry gerechten en sauzen, aardappelen, groentes, gevogelte, rood vlees, rijst en pasta, zeevruchten en vis. Als vadouvan wordt gebruikt bij gerechten die worden gekookt, dan pas aan het einde toevoegen. Het wordt veel gebruikt om bij stoven of koken de vloeistof van smaak te voorzien. De culinaire toepassing bestaat vaak om vadouvan in olie te laten trekken. Hiervan kan bijvoorbeel mayonaise van worden gemaakt. Enkele gerechten waarin het wordt gebruikt: Curries met tamarinde, dhall (linzen soep) of rasam.

 

Thiercelin het Tophuis uit Parijs!

Thiercelin is het tophuis voor specerijen uit Parijs. Zij doen geen concessies op kwaliteit en nemen alleen genoegen met het allerbeste. Dit familie bedrijf stamt uit 1809. In haar lange bestaansgeschiedenis hebben zij veel kennis op kunnen doen en een groot netwerk kunnen opbouwen met kleine producenten waarmee zij samenwerken om tot de beste specerijen en kruiden ter wereld kunnen komen. Inmiddels staat de 8e generatie aan het roer.

 

Less is more

Goede specerijen zijn voller, rijker en expressiever in smaak. Bij thiercelin liggen geen kant en klare producten in het magazijn klaar. Pas als men een aanvraag binnen krijgt worden producten verwerkt en verpakt. Specerijen horen ‘vers’ te zijn om hun volle potentie te ervaren. Kwaliteit en werkwijze zorgen voor een exceptionele intensiteit waardoor er minder van nodig is en men dus vaak goedkoper uit is in gebruik.

 

Master parfumier

Specerijenmixen hebben vaak een lange ontstaansgeschiedenis. De samenstelling heeft een oorsprong uit een bepaald gebied maar verschilt vaak lokaal van ingrediënten en doseringen. Een specerijenmix valt dus wel binnen kaders maar heeft dus nooit een specifieke vaste receptuur. Naast dat men lokaal op eigen wijze samenstelt zijn er ook elke oogst verschillen in de ingrediënten. Het is en blijft een natuurproduct en deze zijn altijd veranderlijk. Bij het maken van een mix is er dus altijd sturing nodig om tot een goed resultaat te komen.

Thiercelin beschikt over een meestermixer, ooit opgeleid als parfumier. Hij is de neus van het bedrijf en is verantwoordelijk voor de samenstelling. Met zijn ervaring zorgt hij voor balans, spanning, en het bereiken van het exceptionele smaakbeleving.

Extra informatie

Ingrediënten

Uien, knfolook, linzen, geelwortel, fenegriek, anijs curryblad, sesamolie, kokosolie, zout.

Alergenen

Mosterd, sezamolie.

Voedingswaarde per 100gr

Energie: 924 kJ / 221 kcal
Vetten: 13,03 GR
Waarvan verzadigd vet: 2,59 GR
Koolhydraten: 22,19 GR
Suiker: 2,61 GR
Eiwitten: 7,61 GR
Zout: 1,332 GR