Beschrijving
Albarracín
Deze kaas komt van een kaasmakerij uit Albarracín. Dit historisch dorpje, gelegen in de Spaanse deelstaat Aragon, is een nationaal monument. Het is hier, binnen de Middeleeuwse verdedigingsmuren waar de kaasmakers ambiëren de beste schapenkaas van Spanje te maken. Om geen concessies te maken op kwaliteit heeft men alles in eigen beheer; het voer, de veehouderij en de kaasmakerij.
Rijping in wijn
Deze schapenkaas brengt een deel van zijn 6 maanden rijping door ondergedompeld in een tank met rode wijn uit Aragòn. Hierdoor ontstaat een unieke geur en smaak, die verschilt van andere kazen.
Een granaatkleurige korst, op natuurlijke wijze geverfd door de wijn zelf, die nog steeds het aroma van wijn heeft, beschermt deze kortgerijpte kaas; zijn smaak is mild maar intens dankzij de kenmerken die de wijn hem geeft tijdens het rijpingsproces, zijn zoetheid en zuurgraad veranderen op een zeer verrassende manier. In de regio Aragòn is het een van de meest gewaardeerde producten.