Piquillo peper 10-16 350 gr

6,60 incl. BTW

Befaamd en onlosmakelijk verbonden met Spanje. Deze krachtige maar subtiele paprika is de perfecte finishing touch in de keuken omdat hij zowel kleurrijk als vol van smaak is. Veel gebruikt om te vullen en als garnering. Voor de BBQ enthousiasten: super op kolengeroosterde entrecote met wat grof zout.

 

Categorie:

Beschrijving

Geschiedenis 

in de 15e eeuw bracht Christoffel Columbus de eerste paprika’s vanuit Zuid-Amerika naar Europa. Toen deze paprika’s eenmaal in Spanje waren aangeplant, ontwikkelden ze hun eigen kenmerken en veranderden ze in inheemse Spaanse variëteiten. De meeste daarvan groeien in het zuiden en het Middellandse Zeegebied, maar onder die grote verzameling Spaanse pepers – Spanje is immers een van de belangrijkste producenten ter wereld – is er ook een bijzondere noordelijke variëteit die “Piquillo Peper” wordt genoemd. Het vaderland van deze variëteit is Navarra, en meer bepaald de omgeving van de stad Lodosa, waarnaar de oorsprongsbenaming is genoemd.

Snaveltje

De Piquillo is een variëteit van de chilipeper, Capsicum annuumis. Het is een licht pikante, helderrode paprika met een zoete toets. Piquillo is het Spaanse woord voor “snaveltje”, omdat deze kleine, rode pepertjes de vorm hebben van de snavel van een vogel. Ze worden tussen september en december met de hand geoogst.

De paprika’s krijgen hun zoete, licht pikante smaak door ze boven sintels of open vuur te roosteren. Vervolgens worden ze met de hand gepeld en van zaad ontdaan, waarna ze in hun eigen sappen worden verpakt in potten of blikken voor de verkoop. Pure Piquillos worden al generaties lang bijna volledig met de hand geproduceerd, waarbij geen chemicaliën worden gebruikt bij het roosteren of pellen.

Gebruik

Piquillo pepers worden traditionel vaak gevuld met vis, vlees of zeevruchten. Gepureerd in sauzen en soepen. Gaat heel goed als garnering van vlees, over paellas, bonito of schaaldieren. Ga out of the box, maak er eens ijs van.

 

LC, top conservateurs

LC oftewel, La Catedral de Navarra, is de grote inzet van de familie Sainz, die al meer dan 70 jaar actief is in de groenteconservensector dankzij haar streven naar kwaliteit en haar respect voor natuurlijke producten. Het geheim schuilt in de bodem, vruchtbaar en rijk dankzij de strenge temperaturen en de overvloed aan water die kenmerkend zijn voor de Ebro-vallei van Navarra.

De onderzoeksinspanningen van LC zijn erop gericht de smaak, de textuur en de versheid van vers geoogste groenten intact te houden. De vruchten worden verwerkt en geconserveerd zodra ze van het veld komen, en bij elke stap van het proces wordt ervoor gezorgd dat zelfs niet het geringste beetje van de authenticiteit verloren gaat.

LC kiest de beste grond voor de teelt, altijd in de buurt van hun installaties. Ze kiezen de beste vruchten voor de meest gepassioneerde liefhebbers van gastronomie en voeren strenge kwaliteitscontroles uit zodat ze op het hoogtepunt zijn van de grondstof die wij aanbieden.

Geschiedenis LC

De geschiedenis van La Catedral de Navarra gaat terug tot de eerste helft van de vorige eeuw. Reeds tijdens de Spaanse burgeroorlog bewaarden de moeders van de soldaten groenten, stoofpotten en patés voor hun kinderen, en ook in de naoorlogse periode was het van essentieel belang zoveel mogelijk levensmiddelen in het seizoen te bewaren zodat zij het hele jaar door beschikbaar zouden zijn. Conserven werden een dagelijkse noodzaak, vooral in streken zoals de Navarrese rivieren, waar de vruchtbare moestuin voortreffelijke producten opleverde die het bewaren waard waren. Petra López, de grootmoeder van de huidige eigenares van La Catedral de Navarra, begon in Mendavia een bedrijfje waarin zij potten, geschiedenis en traditie sloot, en combineerde haar kennis van het platteland met een uitgesproken ondernemerskarakter. Zij en haar familie gebruikten tin voor het verzegelen van zowel hun eigen groenteconserven als van de conserven die thuis door de mensen van het dorp werden bereid. Halverwege de jaren veertig verkochten ze al artisjokken, tomaten, paprika’s, witte asperges en prei. Sindsdien zijn alle inspanningen van de familie erop gericht de beste groenten te verkrijgen en hun smaak intact te houden, wat van La Catedral de Navarra een synoniem van kwaliteit heeft gemaakt.

Extra informatie

Ingrediënten

Piquillo pepers, zout, citroenzuur.

Alergenen

Geen.

Voedingswaarde per 100 gr

Energie: 200,6 kJ / 47,6 kcal
Vetten: 0,3 GR
Waarvan verzadigd vet: 0 GR
Koolhydraten: 8,7 GR
Suiker: 7,3 GR
Eiwitten: 1,2 GR
Zout: 0,2 GR