Mallafré olijfolie met Rozemarijn 250ml

6,40 incl. BTW

Hier zijn olijven en rozemarijn gelijktijdig geperst en verwerkt. Dit resulteerd in een natuurlijke vegetale smaak van rozemarijn. Door gebruik van de sinolea methode een mooi gebalanceerde smaak tussen rozemarijn en zachte olijfolie. Uitstekend toepasbaar op brood, lamsvlees, marinades, mayonaise en emulsies.

Categorie: Tags: , ,

Beschrijving

Een schat uit Riudoms

Het familiebedrijf Mallafré (uitspraak: majafree) maakt sinds 1934 in Riudoms (Provincie Taragona) olijfolie. Riudoms, tevens gezien als de geboorteplaats van Antioni Gaudí, ligt in Zuid-Catalonië vlak aan de kust in het erkende olijfoliegebied Siurana. De arbequina olijf is een ras die oorspronkelijk in dit gebied thuis hoort en levert in dit kustklimaat fruitige olieën op. Van de familie Mallafré is het inmiddels de derde generatie die met passie deze prachtige olie maakt. Zij zijn een van de weinige onafhankelijke olijfoliemakers met een special machine.

Sinolea methode

Met deze extractiemethode wordt de olie gewonnen zonder verdere mechanische belasting en zonder verhitting.

  • Olijven worden samen met rozemarijn geperst.
  • Van deze samenstelling wordt de olie d.m.v. de Sinolea methode eruit gehaald (koude extractie met behoud van de natuurlijke smaken en stoffen zoals polyfenolen); Dit houd in dat een machine metalen bladen in de samenstelling laat zakken. Alleen de olijfolie blijft aan het metaal kleven (de grove stukjes blijven door hun gewicht er niet aan plakken). De olie wordt via deze metalen bladen opgevangen.
  • De olie wordt 1 maal gefilterd waarna het eindproduct klaar is.

De olie wordt dus verkregen zonder persing!

Deze methode geeft heel natuurlijk smakend eindproduct met het expresieve karakter van de vrucht / kruid waarmee de olijven zijn verwerkt.

Extra informatie

Ingrediënten

Extra virgen olijfolie, rozemarijn.

Alergenen

Geen.

Voedingswaarde per 100gr

Energie: 3878 kJ / 929 kcal
Vetten: 100 GR
Waarvan verzadigd vet: 17,86 GR
Koolhydraten: 0 GR
Suiker: 0 GR
Eiwitten: 0 GR
Zout: 0 GR