Granaatappel balsamico 250ml

16,95 incl. BTW

Granaatappel balsamico, een samenkomst van twee klassieke werelden. De  fruitig zoete grenadine smaak en de onnavolgbare smaaknuances van vatgerijpte balsamico. Een aangenaam gezelschap in salades, bij gevogelte, wild of witschimmel kaasjes.

Beschrijving

Nero Modena

Nero modena is een producent van kwaliteitsbalsamico en is gevestigd op het platteland van Modena, omgeven door hun eigen Lambrusco en Trebbiano druiven. Het is een uitverkoren plaats voor de productie van zowel authentieke traditionele Balsamico Azijnen als moderne varianten hiervan.

De traditie herzien zonder haar te verdraaien

Dit bedrijf produceert zowel balsamico op de traditionele wijze. Dat betekend dat rijping plaats vindt in houten vaten op een zolder gedurende een tijd tot wel 24 jaar.

Echter werken zij ook innovatief en zijn zij de enige die balsamico op houten vaten in geklimatiseerde ruimten laten rijpen. Het hele proces wat traditioneel op een zolder plaats vindt, vindt op dezelfde wijze plaats, in dezelfde vaten, met dezelfde smaakontwikkeling en rijping. Echter, kan men de rijping sturen, op een verantwoorde manier korter maken en ongekende zuivere balsamico produceren.

Kwaliteit voorop

Voor het maken van balsamico, worden de druiven geplukt en geperst. Dan komt er een belangrijk moment om een beslissing te nemen in hoeverrre deze druivenmost wordt ingekookt. Nero modena kiest ervoor, dit niet te ver te doen en tegen een niet te hoge temperatuur. Dat Houdt in dat er meer vocht in de most blijft zitten en er dus een langere tijd nodig is om de balsamico te laten rijpen/in te laten dikken. Door de langere rijpingsperiode kan de smaak zich volledig ontwikkelen.

Meer inkoken van most zal een fruitige pruimensmaak gaan toevoegen in het eindproduct maar ook zal het eindproduct meer bitters hebben. Ook zal de rijping korter zijn omdat er minder vocht verdampt moet worden, wat de kostprijs van het product lager maakt. Wij zijn van mening dat je inlevert op smaakkwaliteit als je de most te ver inkookt. Gelukkig zijn er bedrijven die dit doen, waardoor de balsamico’s van Nero Modena er boven uitsteken,

De werkwijze van Nero Modena, levert het volledige complexe smaak pallet van traditionele balsamico’s op maar wel heel erg schoon. Bitters zijn tot een minimum beperkt, de rafelige randjes zijn eraf. Hele zuivere balsamico’s dus voor een zeer goede prijs.

Suggesties voor granaatappel balsamico 

Dit is een modern product, om naast de traditionele balsamico’s een lekkere maar ook spannende smaak aan te bieden.

Deze balsamico heeft een fruitige zoet/zuur karakter van de granaatappel en de zoetige smaak van een middel lang vatgerijpte balsamico. Om die reden is de balsamico lekker over fruitsalades, verwerking in taarten, diverse salades met jonge geitenkaas, pannenkoek, verwerking in bonbons, gegrilde kip of ander gevogelte, rode kool, bieten en wild.

Extra informatie

Ingrediënten

Gerectificeerd druivenmost concentraat, wijnazijn (bevat sulfiet), granaatappel sap concentraat (20%), natuurlijk granaatappel aroma.

Alergenen

Sulfiet (uit wijn azijn).

Voedingswaarde per 100gr

Energie: 1109 kJ / 261 kcal
Vetten: 0 GR
Waarvan verzadigd vet: 0 GR
Koolhydraten: 62 GR
Suiker: 62 GR
Eiwitten: 0,2 GR
Zout: 0 GR