Fuet somalla ca. 330gr

5,20 incl. BTW

Smaakvol en ambachtelijk gemaakt door een slagersfamilie uit de Pyreneeën, die sinds de jaren 60 hun eigen varkentjes houden. Deze U-vormige worst is half gedroogd en zodoende zacht van structuur. Smeuïge worst met de smaak van vers vlees met een snufje peper.

Categorie: Tags: , ,

Beschrijving

Waarom smaken deze worsten zoals ze smaken? Allereerst is dit een ambachtelijk gemaakte worst, een eerlijk product waar er dus een relatief groot aandeel aan vlees in de worst wordt gestopt. Wat er met industieele worsten veelal gebeurd is het opvullen met goedkopere materialen zoals zwoerd. Vaak zijn dit vettig en waterige worstjes met weinig tot geen smaak. Dat is bij deze somalla zeker niet het geval!

Een andere bijdrage aan de smaak wordt geleverd door het gematigde microklimaat waarin de worstjes aan de lucht worden gerijpt. Dit kost wat meer tijd dan geforceerd rijpen in klimaatkamers, maar levert ook een veel betere smaakontwikkeling op.

Tevens komen de varkens uit eigen varkenshouderij. Er is dus controle op het voer en het dierenwelzijn.

Kortom wordt alles in eigen beheer gedaan: het houden van de varkens, het slachten en het afrijpen. Dat komt de uiteindelijke smaak ten goede en houd de prijs erg gunstig.

Een somalla is een heerlijke smeuïge worst. De darm waarin de worst zit is relatief makelijk te verwijderen. Een mooie afwisseling op een worstenplankje.

Per productie verschillen de worsten. Naast het mageren varkensvlees worden er altijd reststukjes in verwerkt. Die zijn in een ambachtelijke slagerij altijd iets anders. Hierdoor verschilt de samenstelling altijd iets.

Extra informatie

Ingrediënten

Mager varkensvlees, varkensvlees restanten, zout, dextrose, peper, antioxidant (E-301), conserveringsmiddel (E-252).

Alergenen

Dextrose.

Voedingswaarde per 100gr

Energie: 1841 kJ / 443 kcal
Vetten: 32,9 GR
Waarvan verzadigd vet: 11,58 GR
Koolhydraten: 6,45 GR
Suiker: 0,17 GR
Eiwitten: 30,23 GR
Zout: 4,51 GR