Beschrijving
Waarom smaken deze worsten zoals ze smaken? Allereerst is dit een ambachtelijk gemaakte worst, een eerlijk product waar er dus een relatief groot aandeel aan vlees in de worst wordt gestopt. Wat er met industieële worsten veelal gebeurd is het opvullen met goedkopere materialen zoals zwoerd. Vaak zijn dit vettig en waterige worstjes met vlakke smaak. Dat is bij deze fuet zeker niet het geval!
Een andere bijdrage aan de smaak wordt geleverd door het gematigde microklimaat waarin de worstjes aan de lucht worden gerijpt. Dit kost wat meer tijd dan geforceerd rijpen in klimaatkamers, maar levert ook een veel betere smaakontwikkeling op.
Tevens komen de varkens uit eigen varkenshouderij. Er is dus controle op het voer en het dierenwelzijn.
Kortom wordt alles in eigen beheer gedaan: het houden van de varkens, het slachten en het afrijpen. Dat komt de uiteindelijke smaak ten goede en houd de prijs erg gunstig.
Een fuet is uitermate geschikt als worstje voor bij de borrel. De darm waarin de worst zit is relatief makelijk te verwijderen. Per productie kunnen de worsten wat verschillen, naast het mageren varkensvlees worden er altijd reststukjes in verwerkt. Die zijn in een ambachtelijke slagerij altijd iets anders.