Beschrijving
De geschiedenis van de Regaña
Deze cracker staat bekend als Regaña en is een typisch Andalusisch product, met een lange geschiedenis die terug gaat tot duizend jaar geleden. Dit werd ontdekt toen de graansoepen overmatig werden verhit en dit resulteerde in een compact en rijk brood, geschikt voor opslag en consumptie tijdens lange reizen. Zo werd de ‘Regañá’ een basisvoedsel voor scheepsbemanningen en soldaten, die met tegenzin (Regañar betekend ‘morren’ in het Spaans) dat stuk platbrood als enige voedsel van de dag zouden eten.
Handgemaakt
De regaña wordt met de hand gemaakt door middel van een nauwgezet proces. Het fijne deeg en het meestergeheim van de kookkunst geven de consument een onweerstaanbaar gevoel in de mond.
Zowel Cordoba als Sevilla schrijven het vaderschap van dit product toe, als één van de meest typische uit Andalusië.
Toepassing
Deze regañas zijn neutraal van smaak, en zijn als enige ter wereld gekwalificeerd voor het reinigen van de smaakpallet bij wijnproeverijen.
Voorzien van pimentón zijn de crackers uitstekend om te voorzien van allerlei smeersels en zachte kazen. Erg mooi als onderdeel van een kaas en/of vleeswaren plankje.