Beschrijving
Gerookte sojasaus
Hoe maak je gerookte sojasaus? Simpel. Je zet een vat met sojasaus in een rookoven. Maar dan wel op z’n Japans: de sojasaus is van topkwaliteit, het vat is eeuwenoud, de rook van walnoot, eiken en kersenhout. En het roken gebeurt koud, zodat de zorgvuldig artisanaal geproduceerde sojasaus niet door verhitting een deel van z’n smaak en aroma verliest. De rooksmaak is goed gedoseerd. Artisanale sojasaus uit Kyoto, dat bekendstaat om zijn verfijnde hofkeuken.
Gebruik
In marinades en als dip of dressing. Kleine scheutje volstaat. Lekkere combinatie met Yuzu kosho (gefermenteerde Yuzu Japanse limoen). Gaat goed met geroosterde groenten (pompoen, zoete aardappel); rijpe trostomaten; gebakken of gegrilde ribeye; gestoomde heilbot; scheutje door de roomboter; salade met rucola en blauwe schimmelkaas; schelpen (gebakken coquilles, gestoomde scheermessen); gegrilde makreel.
Sojasaus: rijk in anti-oxidanten, pro-biotisch effect voor de spijsvertering.
Natuurlijke smaakversterker: de natuurlijke glutamaten in sojasaus versterken de smaak van alle ingrediënten.
Zoutvervanger: sojasaus is een uitstekende zoutvervanger.