Bulgur 900 gram

10,40 incl. BTW

Zeer mooi geparfumeerde bulgur met de typische nootachtige smaak. Deze kwaliteits graankorrels zijn gebroken en gecalibreerd op grof formaat. Geschikt om elk rijst- of couscousgerecht te vervangen om zo af te kunnen wisselen.

Uitverkocht

Beschrijving

Oorsprong, Probleem van een harde korrel.

Durum tarwe is een harde tarwesoort met een hoog gluten gehalte. Dit is niet geschikt om brood van te bakken, want het deeg is taai en zal niet rijzen. Daar kwam men in de oudheid achter. Ook het bewaren van deze tarwe gaf problemen. Zo heeft men bedacht de tarwe te bewerken voordat men het kan opslaan. Hieruit zijn drie bekende producten ontstaan: Pasta in Italie, couscous in Noord Afrika en Bulgur in het Midden Oosten.

 

Bulgur is geen grut

In het Midden Oosten heeft men bedacht de granen te breken, dan te stomen en te drogen te leggen op de daken van de huizen. Hier is de naam bulgur aan toegekent, dit betekend letterlijk grutten oftwel ‘breken in kleine stukken’. Grutten zijn in de Nederlandse betekenis gepelde en gebroken granen. Bulgur echter is naast een gebroken tarwe dus ook gestoomd.

 

Gecalibreerd

De bulgur van Thiercelin is van oorsprong Armeens. Zoals een bulgur beaamt is het gebroken, gestoomd en daarna gedroogd. Zoals je van een tophuis kunt verwachten is deze bulgur gecalibreerd (uniform in grootte) op groffe breukdelen. Hierdoor geschikt als vervanging van rijst of couscous. Dit kun je doen om af te wisselen qua smaak, of vanwege de hogere voedingswaarde die bulgur heeft.

 

Toepassing

Uitstekend voor toepassing op elk rijst- of couscousrecept. Het zal een heerlijke tabbouleh maken. Het kan trouwens ook rijst vervangen in risotto of aangenaam vergezellen bij lams-, kalfs- en gevogeltevlees. Het kan ook goed gebruikt worden in soepen.

Let op, volume van bulgur zal meer dan verdubbelen bij het koken/weken. Gebruik op 2 glazen bulgur, 5 glazen water.

Gaat mooi samen met zout, kerrie, nootmuskaat, saffraan en gebakken tomaten of uien.

Extra informatie

Ingrediënten

Gebroken durum tarwe.

Alergenen

Gluten.

Voedingswaarde per 100gr

Energie: 1448,4 kJ / 346,1 kcal
Vetten: 11,3 GR
Waarvan verzadigd vet: 0 GR
Koolhydraten: 68,8 GR
Suiker: 0 GR
Eiwitten: 13 GR
Zout: 0 GR