Beschrijving
Oorsprong
De dressing hebben hun oorsprong in Restaurante La Montaña in Cocentaina (Alicante). Dit familie gedreven restaurant is bedoeld voor mensen die niet op zoek zijn naar chique of luxueuze plaatsen, maar naar lekker eten en een plek om te genieten van goed gezelschap.
De producten die rondom het restaurant in eigen tuin groeien zijn de inspiratie geweest om dressings hiervan te maken.
Een eerste saus van mispels was voor een recept met zeeduivel dat werd geserveerd aan een klant en vriend van het restaurant. De respons was zo goed dat de test werd voortgezet met verder gebruik van abrikozen, kersen, frambozen, perziken tot de bijna 40 dressingaroma’s die vandaag bestaan. Door de ongelooflijke respons heeft men besloten de dressings te commercialiseren zodat iedereen kan profiteren van het grote potentieel van fruit, groenten en kruiden die Spanje te bieden heeft.
Gebruik
Te gebruiken over diverse salades, over eenden en ganzenlever, bij kazen. Doordat de dressing ook zuren heeft, is het erg goed toepasbaar in taarten en bonbons.