Bonito del norte 120gr

4,30 incl. BTW

Bonito, wellicht het allermooiste wat er als visconserven te krijgen is. Een pracht van een visje tussen tonijn en makreel in. Perfect gegaard, subliem schoon gemaakt, op olie zodat alle smaken behouden blijven. Hoog in de eiwitten en fijn van structuur heeft de vis een zalfend mondgevoel en aangenaam rijke smaak.
Gebruik deze bonito het liefst in ’tonijn’salade of over salades, op pizza’s of in pasta’s.

Categorie: Tags: , , ,

Beschrijving

Bonito del norte

Een parel van de Cantrabische zee, de vis zit tussen een makreel en een tonijn in en behoord tot de mooiste en meest geliefde vis van Spanje.

Olasagasti, grondlegger in Getaria

De visconserven zijn een kruisbestuiving van eeuwen oude Siciliaanse knowhow, traditioneel handwerk en prachtige verse vis.

Olasagasti heeft diepe wortels in zowel de Cantabrische als de Middellandse Zee. Het verhaal begint aan het einde van de 19e eeuw toen nonno Salvatore Orlando voor het eerst voet aan wal zette in Getaria, in Gipuzkoa. Hij werd door zijn vader uit zijn geboortestreek Sicilië gestuurd. Hij was een van de Italiaanse pioniers die de oude zouttechnieken introduceerde aan de Cantabrische kust, waar het nog onbekend was. Salvatore ontmoette een Baskische vrouw, Simona Olasagasti. Tot de dag van vandaag draagt het bedrijf deze achternaam en is het nog steeds in handen van de familie.

Ambacht maakt het verschil

Er is een groot verschil met reguliere industrieële visconserven. Deze vis is tot in perfectie gegaard en met de hand schoongemaakt. Er zullen geen onregelmatigheden zoals graatjes of huid meer aanwezig zijn. Tevens zal de vis nooit op waterbasis worden ingemaakt. Water ontrekt namelijk smaak. Olie daarintegen zorgt er voor dat alle smaken goed behouden blijven.

Gebruik

Gebruik de vis zo puur mogelijk, deze heeft een zeer mooie smaak van zichtzelf, en heeft weinig poespas nodig. In groene salades, of als ’tonijn’salade. Op het laatst over de pizza of (in) pasta’s.

Extra informatie

Ingrediënten

Bonito del norte, olijfolie, zout.

Alergenen

Vis.

Voedingswaarde per 100gr

Energie: 980 kJ / 235 kcal
Vetten: 15 GR
Waarvan verzadigd vet: 3,1 GR
Koolhydraten: 0 GR
Suiker: 0 GR
Eiwitten: 25 GR
Zout: 1,7 GR