Aragon olijven 220 gr

5,40 incl. BTW

Deze zwarte olijf is genoemd naar de plaats van herkomst: Aragón. Na de oogst wordt de olijf eerst gezouten en daarna op olie gezet.
De olijf bevat een pit, is zacht van textuur en heeft een volle zwarte olijfsmaak met zachte bitters.

Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Een schat uit Riudoms

Het familiebedrijf Mallafré (uitspraak: majafree) maakt sinds 1934 in Riudoms (Provincie Taragona) olijfolie. Riudoms, tevens gezien als de geboorteplaats van Antioni Gaudí, ligt in Zuid-Catalonië vlak aan de kust in het erkende olijfoliegebied Siurana. Het oorsprong gebied van de aragón olijf ligt naast Catalonië. Van de familie Mallafré is het inmiddels de derde generatie die met passie met aragón olijven werkt.

 

Moeilijke olijf

Als je Joseph Mallafré vraagt of het eenvoudig is om deze olijf te verwerken, laait zijn zuid mediterrane karakter direct op, “Verre van dat!”. “Het is een lastige olijf om deze een goede smaak te laten vormen en donker in kleur te krijgen”. Super interessant natuurlijk want dan kan niet iedereen zomaar een dergelijke olijf maken. Een ware delicatesse!

Extra informatie

Ingrediënten

Zwarte olijven, extra virgen olijfolie, zout, aromatische kruiden.

Alergenen

Geen.

Voedingswaarde per 100gr

Energie: 1278 kJ / 311 kcal
Vetten: 31 GR
Waarvan verzadigd vet: 4,8 GR
Koolhydraten: 0 GR
Suiker: 0 GR
Eiwitten: 1,9 GR
Zout: 4 GR