Appel balsamico 250ml

16,95 incl. BTW

Een prachtig huwelijk van volrijpe appel met balsamico. Een veelzijdige combinatie die iedere fijnproever en kookenthousiast zal omarmen. Heerlijk in b.v. een groene salade met geitenkaas en pecan noten, of gebruik bij BBQ toepassingen als spray of in marinades/sauzen.

Beschrijving

Nero Modena

Nero modena is een producent van kwaliteitsbalsamico en is gevestigd op het platteland van Modena, omgeven door hun eigen Lambrusco en Trebbiano druiven. Het is een uitverkoren plaats voor de productie van zowel authentieke traditionele Balsamico Azijnen als moderne varianten hiervan.

De traditie herzien zonder haar te verdraaien

Dit bedrijf produceert zowel balsamico op de traditionele wijze. Dat betekend dat rijping plaats vindt in houten vaten op een zolder gedurende een tijd tot wel 24 jaar.

Echter werken zij ook innovatief en zijn zij de enige die balsamico op houten vaten in geklimatiseerde ruimten laten rijpen. Het hele proces wat traditioneel op een zolder plaats vindt, vindt op dezelfde wijze plaats, in dezelfde vaten, met dezelfde smaakontwikkeling en rijping. Echter, kan men de rijping sturen, op een verantwoorde manier korter maken en ongekende zuivere balsamico produceren.

Kwaliteit voorop

Voor het maken van balsamico, worden de druiven geplukt en geperst. Dan komt er een belangrijk moment om een beslissing te nemen in hoeverrre deze druivenmost wordt ingekookt. Nero modena kiest ervoor, dit niet te ver te doen en tegen een niet te hoge temperatuur. Dat Houdt in dat er meer vocht in de most blijft zitten en er dus een langere tijd nodig is om de balsamico te laten rijpen/in te laten dikken. Door de langere rijpingsperiode kan de smaak zich volledig ontwikkelen.

Meer inkoken van most zal een fruitige pruimensmaak gaan toevoegen in het eindproduct maar ook zal het eindproduct meer bitters hebben. Ook zal de rijping korter zijn omdat er minder vocht verdampt moet worden, wat de kostprijs van het product lager maakt. Wij zijn van mening dat je inlevert op smaakkwaliteit als je de most te ver inkookt. Gelukkig zijn er bedrijven die dit doen, waardoor de balsamico’s van Nero Modena er boven uitsteken,

De werkwijze van Nero Modena, levert het volledige complexe smaak pallet van traditionele balsamico’s op maar wel heel erg schoon. Bitters zijn tot een minimum beperkt, de rafelige randjes zijn eraf. Hele zuivere balsamico’s dus voor een zeer goede prijs.

Suggesties voor appel balsamico 

Appelbalsamico is een modern en goed product die inspeelt op de vraag van kook enthousiasten voor spannende en lekkere combinaties met traditionele balsamico smaken.

Appel in salades is van nature een mooie combinatie. Appel balsamico gaat dus in zo’n beetje alle toepassingen waar je appel kunt verwachten. Van groene salades, fruitsalades, over eenden of ganzenlever, pannenkoeken, Voor diverse BBQ toepassingen: marinades, sauzen, inlakken of sprayen (met whiskey) van vlees, smaakbooster in appeltaart.

Extra informatie

Ingrediënten

Appelazijn (bevat sulfiet), geconcentreerde appelsap (32%), gerectificeerde druivenmostconcentraat, natuurlijk appel aroma.

Alergenen

Sulfiet (uit appelazijn).

Voedingswaarde per 100gr

Energie: 1292 kJ / 304 kcal
Vetten: 0 GR
Waarvan verzadigd vet: 0 GR
Koolhydraten: 72 GR
Suiker: 71 GR
Eiwitten: 0,5 GR
Zout: 0,01 GR