Beschrijving
Ponzu
Ponzu is een iconische dip van sojasaus met Yuzusap. Het bleek onverwacht lastig goede Ponzu te vinden. Meestal wordt er MSG en glucosestroop toegevoegd; het smaakgevoel in Japan is zo veranderd, dat de meeste Japanners deze toevoegingen missen als ze er niet zijn.
Het sap van de Yuzu is vers (geen concentraat) en de Ponzu wordt gezoet met ongeraffineerde natuursuiker. In een grote gietijzeren ketel uit de 19e eeuw, met een inhoud van 300 liter, wordt onze Ponzu bereid. Zo krijgen alle smaken de kans goed te mengen. Kinderen vinden Ponzu ook heerlijk! Bijvoorbeeld met gestoomde broccoli. Dit is zo’n fles waar je altijd op teruggrijpt en die onverwacht snel leeg is.
Gebruik
Bloemig fris sap van Yuzu Japanse limoen, donkere raw sojasaus, rokerige bouillon van bonito, volle Japanse natuursuiker. Combineert met vrijwel alles – je ontdekt steeds nieuwe smaakcombinaties.
Gebuik het als dip of dressing. Gaat goed in combinatie met romijnse sla; radijs; witlofsalade; knolselderiepuree; gestoomde groenten; gebakken aardappels; tahoe; linzen (gekookt en salade); sushi; gebakken vis; lekkerbek van schol; rosé gebakken eendenborst.