Gerookte sojasaus 360 ml

54,60 incl. BTW

Echt sensationeel, deze sojasaus die in eeuwenoude houten vaten koud is gerookt. De intensiteit van de walnoten, kersen en eikenhout aroma’s zijn met een krankzinnige Japanse preciesie gedoseerd. Een bom van een natuurlijke smaakversterker, Combineert goed met ingrediënten die van nature vet bevatten.

 

Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Gerookte sojasaus

Hoe maak je gerookte sojasaus? Simpel. Je zet een vat met sojasaus in een rookoven. Maar dan wel op z’n Japans: de sojasaus is van topkwaliteit, het vat is eeuwenoud, de rook van walnoot, eiken en kersenhout. En het roken gebeurt koud, zodat de zorgvuldig artisanaal geproduceerde sojasaus niet door verhitting een deel van z’n smaak en aroma verliest. De rooksmaak is goed gedoseerd. Artisanale sojasaus uit Kyoto, dat bekendstaat om zijn verfijnde hofkeuken.

 

Gebruik

In marinades en als dip of dressing. Kleine scheutje volstaat. Lekkere combinatie met Yuzu kosho (gefermenteerde Yuzu Japanse limoen). Gaat goed met geroosterde groenten (pompoen, zoete aardappel); rijpe trostomaten; gebakken of gegrilde ribeye; gestoomde heilbot; scheutje door de roomboter; salade met rucola en blauwe schimmelkaas; schelpen (gebakken coquilles, gestoomde scheermessen); gegrilde makreel.

Sojasaus: rijk in anti-oxidanten, pro-biotisch effect voor de spijsvertering.
Natuurlijke smaakversterker: de natuurlijke glutamaten in sojasaus versterken de smaak van alle ingrediënten.
Zoutvervanger: sojasaus is een uitstekende zoutvervanger.

Extra informatie

Ingrediënten

Sojabonen, tarwe, rijst koji (Aspergillus oryzae), water, zout, rook.

Alergenen

Tarwe, soja.

Voedingswaarde per 100 gr

Energie: 0 kJ / 0 kcal
Vetten: 0 GR
Waarvan verzadigd vet: 0 GR
Koolhydraten: 0 GR
Suiker: 0 GR
Eiwitten: 0 GR
Zout: 0 GR