Oli de Pau – 500ml

11,90 incl. BTW

Empordàlia is een wijn- en oliecoöperatie die is ontstaan uit de vereniging van kleine producenten uit de Empordà-regio in Catalonië, die al vele generaties lang het land bewerken.

Onderscheidende complexe en evenwichtige olijfolie verkregen uit honderdjaar oude olijfbomen. Hierdoor overwicht van aroma’s van vers gemaaid gras, groene walnoot, artisjok, tomaat en hints van anijs en venkel.

 

 

Uitverkocht

Categorieën: , Tags: , ,

Beschrijving

Oli de Pau wordt uitsluitend verkregen uit olijfsoorten die alleen in de regio voorkomen: Argudell en Corivell, die samen met het karakteristieke klimatologische kenmerk van de Empordà – de tramontana – het product een onderscheidend vermogen geven.

Oli de Pau kan zowel natural worden gebruikt voor het op smaak brengen van allerlei gerechten zoals salades van rauwe kabeljauwfilet, brood met tomaat, als voor het koken van basissauzen voor recepten van traditionele eenpansgerechten zoals gestoofd vlees en zelfs voor het begeleiden van allerlei soorten gegrild vlees en vis.

 

Extra informatie

Ingrediënten

Extra virgen olijfolie van voornamelijk Argudell olijven.

Alergenen

Geen.

Voedingswaarde per 100gr

Energie: 3700 kJ / 235 kcal
Vetten: 17 GR
Waarvan verzadigd vet: 3,1 GR
Koolhydraten: 0 GR
Suiker: 0 GR
Eiwitten: 0 GR
Zout: 0 GR

Specifieke producteigenschappen

Zuurgraad: 0,1