Beschrijving
Knapperig en smaakvol
De noten van dit familiebedrijf worden geheel met de hand verwerkt.
Eerst worden de noten gewassen, waarna de rozemarijn, olijfolie en overige natuurlijke ingrediënten worden toegevoegd. De noten worden in één laag uitgelegd op vlakke platen om vervolgens in de oven te worden geroosterd. Gedurende het roosteren worden de noten met de hand omgedraaid om deze gelijkmatig te garen. Als de noten na een zorgvuldige controle goed geroosterd zijn, worden deze op een natuurlijke wijze afgekoeld om de textuur van de noot niet te beschadigen.
Het nootje is knapperig omdat deze gelijkmatig gegaard is, maar ook samenspel met temperatuurbeheersing is cruciaal om de noot niet te donker te laten worden en de smaak naar een optimum te laten brengen zonder aantasting van de natuurlijke smaak. Het resultaat van dit handwerk en vakmanschap kunnen wel eens de lekkerste noten ter wereld zijn.
Paring
Marcona’s met rozemarijn zijn mooi als aperitief of om individueel te proeven. Ze gaan goed met geroosterd vlees en stoofschotels met kip. Ook ideaal bij alle soorten paddenstoelen, want rozemarijn versterkt de smaak ervan en vermindert de bitterheid die in sommige paddenstoelen te vinden is. Is een aangename begeleider bij blond en triple bieren en vol body rode wijnen.