Cristal cracker met pimenton

1,00 incl. BTW

Dun en heerlijk knapperig mag dit crackertje niet ontbreken aan elke welgerespecteerde kaas en/of vleeswaren plank.

Deze regaña cracker is voorzien van wat pimentón, de gerookte zoete paprikapoeder, en fleur de sel uit de moeraslanden van Cádiz.

 

Beschikbaar via nabestelling

Categorie: Tag:

Beschrijving

De geschiedenis van de Regaña

Deze cracker staat bekend als Regaña en is een typisch Andalusisch product, met een lange geschiedenis die terug gaat tot duizend jaar geleden. Dit werd ontdekt toen de graansoepen overmatig werden verhit en dit resulteerde in een compact en rijk brood, geschikt voor opslag en consumptie tijdens lange reizen. Zo werd de ‘Regañá’ een basisvoedsel voor scheepsbemanningen en soldaten, die met tegenzin (Regañar betekend ‘morren’ in het Spaans) dat stuk platbrood als enige voedsel van de dag zouden eten.

Handgemaakt

De regaña wordt met de hand gemaakt door middel van een nauwgezet proces. Het fijne deeg en het meestergeheim van de kookkunst geven de consument een onweerstaanbaar gevoel in de mond.

Zowel Cordoba als Sevilla schrijven het vaderschap van dit product toe, als één van de meest typische uit Andalusië.

Toepassing

Deze regañas zijn neutraal van smaak, en zijn als enige ter wereld gekwalificeerd voor het reinigen van de smaakpallet bij wijnproeverijen.

Voorzien van pimentón zijn de crackers uitstekend om te voorzien van allerlei smeersels en zachte kazen. Erg mooi als onderdeel van een kaas en/of vleeswaren plankje.

Extra informatie

Ingrediënten

Tarwebloem van uitstekende kwaliteit, water, gist, gerookte paprika, fleur de sel.

Allergenen

Tarwe

Voedingswaarde per 100gr

Energie: 1476 kJ / 348 kcal
Vetten: 1,7 GR
Waarvan verzadigd vet: 0,23 GR
Koolhydraten: 68,4 GR
Suiker: 0,95 GR
Eiwitten: 12,2 GR
Zout: 0,16 GR