Mallafré extra virgen olijfolie 250ml

5,60 incl. BTW

Extra vigen olijfolie gemaakt van Arbequina olijven. Fruitige smaak van appel, rijpe tomaat, sprenkeltje gras en tonen van amandel. In de nasmaak een zacht pepertje en bittertje. De smaak van deze olijfolie is niet dominant en zal in gebruikt de andere ingredienten versterken en voor een volle smaak en dik mondgevoel zorgen. Heerlijk bij geroosterd brood.

Categorieën: , Tags: ,

Beschrijving

Een schat uit Riudoms

Het familiebedrijf Mallafré (uitspraak: majafree) maakt sinds 1934 in Riudoms (Provincie Taragona) olijfolie. Riudoms, tevens gezien als de geboorteplaats van Antioni Gaudí, ligt in Zuid-Catalonië vlak aan de kust in het erkende olijfoliegebied Siurana. De arbequina olijf is een ras die oorspronkelijk in dit gebied thuis hoort en levert in dit kustklimaat fruitige olieën op. Van de familie Mallafré is het inmiddels de derde generatie die met passie deze prachtige olie maakt. Zij zijn een van de weinige onafhankelijke olijfoliemakers met een special machine.

Sinolea methode

De zachte smaak van de olijfolie wordt op de volgende manier verkregen:

  • Men gebruikt ongeschonden arbequina olijven;
  • Van olijf tot olie gebeurt zeer snel, dit voorkomt beschadigingen, bijsmaken en houdt de zuurgraad laag;
  • Met een steenmolen worden de olijven vermalen;
  • De vermalen olijven worden opgevangen, deze samenstelling bestaat dus uit water, olie, vruchtvlees, pitten en schil.
  • In deze samenstelling gaat de olie op het water drijven.
  • Van deze samenstelling wordt de olie d.m.v. de Sinolea methode eruit gehaald (koude extractie met behoud van de natuurlijke smaken en stoffen zoals polyfenolen); Dit houd in dat een machine metalen bladen in de samenstelling laat zakken. Alleen de olijfolie blijft aan het metaal kleven (de grove stukjes blijven door hun gewicht er niet aan plakken). De olie wordt via deze metalen bladen opgevangen.
  • De olie wordt 1 maal gefilterd waarna het eindproduct klaar is.

De olie wordt dus verkregen zonder persing!

 

Extra informatie

Ingrediënten

Extra virgen olijfolie van arbequina olijven.

Alergenen

Geen.

Voedingswaarde per 100gr

Energie: 980 kJ / 235 kcal
Vetten: 15 GR
Waarvan verzadigd vet: 3,1 GR
Koolhydraten: 0 GR
Suiker: 0 GR
Eiwitten: 25 GR
Zout: 1,7 GR

Specifieke producteigenschappen

Zuurgraad: 0,18 %
Peroxide: 5,8 meq 02/Kg
Was: 0 mg/Kg
K270: 0,08
K232: 1,70