Beschrijving
Olasagasti, grondlegger in Getaria
De visconserven zijn een kruisbestuiving van eeuwen oude Siciliaanse knowhow, traditioneel handwerk en prachtige verse vis.
Olasagasti heeft diepe wortels in zowel de Cantabrische als de Middellandse Zee. Het verhaal begint aan het einde van de 19e eeuw toen nonno Salvatore Orlando voor het eerst voet aan wal zette in Getaria, in Gipuzkoa. Hij werd door zijn vader uit zijn geboortestreek Sicilië gestuurd. Hij was een van de Italiaanse pioniers die de oude zouttechnieken introduceerde aan de Cantabrische kust, waar het nog onbekend was. Salvatore ontmoette een Baskische vrouw, Simona Olasagasti. Tot de dag van vandaag draagt het bedrijf deze achternaam en is het nog steeds in handen van de familie.
Ambacht maakt het verschil
Er is een groot verschil met reguliere industrieële visconserven. Deze vis is tot in perfectie gegaard en met de hand schoongemaakt. Er zullen geen onregelmatigheden zoals graatjes of huid meer aanwezig zijn. Tevens zal de vis nooit op waterbasis worden ingemaakt. Water ontrekt namelijk smaak. Olie daarintegen zorgt er voor dat alle smaken goed behouden blijven.
Gebruik
Geelvintonijn heeft een grove stevige structuur. Naast het gebruik van warme toepassingen zoals hartige taart of lasagne kan deze tonijn ook goed gebruikt worden in salades, over pizza en pasta’s etc.