Knoflookpoeder 500 gr

11,50 incl. BTW

Knoflook is samen met ui een zeer veel toegpaste smaakmaker. Door thiercelin kwalitatief goed verpoederd, en dus met veel smaak. Onmisbaar voor het maken van eigen rubs en marinades.

Categorie: Tag:

Beschrijving

Toepassing

Wat valt er nog te schrijven over het gebruik van knoflook? Het is alom bekend. In poedervorm heeft het wat voordelen. Zo is poeder gemakkelijk te doseren en eenvoudig fijner te verdelen in bijvoorbeeld kruidenboter een rub of ander kruidenmengsel dan knoflook in stukjes.

Oorsprong

Knoflook (Allium sativum) is een soort uit het uiengeslacht, Allium. Hij is verwant aan ui, sjalot, prei en bieslook. Zijn oorsprong ligt in Centraal-Azië en het noordoosten van Iran en heeft een geschiedenis van enkele duizenden jaren van menselijke consumptie en gebruik. Hij was bekend bij de oude Egyptenaren en werd zowel als smaakmaker voor voedsel als als traditioneel geneesmiddel gebruikt. Vandaag de dag wordt knoflook wereldwijd veel toegepast. 

Extra informatie

Ingrediënten

Knoflook poeder.

Alergenen

Geen.

Voedingswaarde per 100gr

Energie: kJ / kcal
Vetten: GR
Waarvan verzadigd vet: GR
Koolhydraten: GR
Suiker: GR
Eiwitten: GR
Zout: GR