Tandoori 160 gr

9,30 incl. BTW

Beleef tandoori als nooit tevoor. De kenmerkende kruiden die veel met kip wordt gebruikt maar dan vermenigvuldigd met de topkwaliteit van Thiercelin. Meer smaak en diepgang, een echte verrijking!

Categorie:

Beschrijving

Lange geschiedenis

Tandoori, afgeleid van de Indiaanse grondoven van klei, de tandoor. De oorsprong om kip te kruiden met een melange gaat terug tot zeker 3000 jaar voor onze jaartelling. Tandoori heeft dus heel veel tijd gehad om te evolueren. Thiercelin heeft de ontwikkeling naar een hoger niveau in de laatste paar decenia nog even een extra zet gegeven. Door gebruik van grondstoffen van alleen het hoogste niveau is deze tandoori een gastronomische topper.

Tandoori is de perfecte smaakmaker voor wit vlees, gevogelte, kikkerbilletjes , sauzen , schaaldieren , kreeft en garnalen, boter, groenten, rijst, tempura. Bij voorkeur toevoegen aan het einde van het koken. Goed  te gebruiken als marinade met olie, yoghurt of kokosmelk.

Thiercelin het Tophuis uit Parijs!

Thiercelin is het tophuis voor specerijen uit Parijs. Zij doen geen concessies op kwaliteit en nemen alleen genoegen met het allerbeste. Dit familie bedrijf stamt uit 1809. In haar lange bestaansgeschiedenis hebben zij veel kennis op kunnen doen en een groot netwerk kunnen opbouwen met kleine producenten waarmee zij samenwerken om tot de beste specerijen en kruiden ter wereld kunnen komen. Inmiddels staat de 8e generatie aan het roer.

 

Less is more

Goede specerijen zijn voller, rijker en expressiever in smaak. Bij thiercelin liggen geen kant en klare producten in het magazijn klaar. Pas als men een aanvraag binnen krijgt worden producten verwerkt en verpakt. Specerijen horen ‘vers’ te zijn om hun volle potentie te ervaren. Kwaliteit en werkwijze zorgen voor een exceptionele intensiteit waardoor er minder van nodig is en men dus vaak goedkoper uit is in gebruik.

 

Master parfumier

Specerijenmixen hebben vaak een lange ontstaansgeschiedenis. De samenstelling heeft een oorsprong uit een bepaald gebied maar verschilt vaak lokaal van ingrediënten en doseringen. Een specerijenmix valt dus wel binnen kaders maar heeft dus nooit een specifieke vaste receptuur. Naast dat men lokaal op eigen wijze samenstelt zijn er ook elke oogst verschillen in de ingrediënten. Het is en blijft een natuurproduct en deze zijn altijd veranderlijk. Bij het maken van een mix is er dus altijd sturing nodig om tot een goed resultaat te komen.

Thiercelin beschikt over een meestermixer, ooit opgeleid als parfumier. Hij is de neus van het bedrijf en is verantwoordelijk voor de samenstelling. Met zijn ervaring zorgt hij voor balans, spanning, en het bereiken van het exceptionele smaakbeleving.

Extra informatie

Ingrediënten

Zout, koriander, geelwortel, mosterd, rode bieten, fenegriek, peper, ui, kaneel, knoflook, komijn, nootmuskaat, gember, kardemom, kruidnagel, paprika, rode peper, selderij, laurier, citroen.

Alergenen

Mosterd, Selderij.

Voedingswaarde per 100gr

Energie: kJ / kcal
Vetten: GR
Waarvan verzadigd vet: GR
Koolhydraten: GR
Suiker: GR
Eiwitten: GR
Zout: GR